Kos as medisyne

Stel u u voedsel voor as 'n medisyne, stel u u tuin voor as u apteek en kruideniersware as u medisyne. As u die Ayurveda-lewenswyse volg, kan dit u verhouding met kos heeltemal verander. Ons het almal gehoor "jy is wat jy eet", wat as daar meer waarheid is as wat jy geweet het?

My verhouding met kos

Toe ek 'n tiener was, was my verhouding met kos ongesond, dit was soos 'n dwelm. Dit is gebruik om my hart te verdoof en my gemoed te verdof toe enige aspek van my lewe buite beheer voel. Ek het myself soms van honger ly, oortuig dat ek selfbeheersing aan die dag gelê het toe ek met vuur gespeel het. Om my liggaam in die toekoms te laat mors en moontlik saad te saai vir 'n verskeidenheid dodelike siektes en siektes.

Soos enige tipiese tiener, het ek probleme gehad met angs, slaapprobleme, vrees en twyfel wat nou so dom lyk. Ek het geen idee gehad dat voedsel as medisyne 'n werklikheid was en soveel van my eie probleme kon genees nie 

Die ontdekking van ayurvediese voedsel

Toe ek egter met Ayurvedic begin eet het, het my geestelike en fisiese toestand byna oornag verander. Ek het vir die eerste keer in 'n lang tyd in beheer gevoel en bemagtig. Verstandelik en fisies was ek baie beter af..skerper, vinniger en slimmer. Ek het die ontdek eetkuur en ek was mal daaroor, wat van voedsel as medisyne geweet het.

Behoorlik te eet en die impak daarvan 

Deur praktiese ayurvediese leidrade toe te pas op my eetstelsel, kon ek baie van my oorkom fisiese gesondheid kwessies. Dit is asof my kombuis en tuin my dokterskamers geword het, en my maaltye my medisyne geword het, met kos as medisyne. My aknee het skoongemaak, my energievlakke het die hoogte ingeskiet en my selfvertroue het dag vir dag gegroei. Daagliks het ek geleer om kos as 'n medisyne te sien.

Hoe meer ek geleer het wat ek geleer het om 'n Ayurvedische dieet te volg, hoe gelukkiger was ek. Ek het ontdek dat ek 'meer' wou wees, ek wou meer leef gesond, behandel my liggaam meer respekvol, en groei. Ek het meer oefening begin doen en my vriende en familie vertel wat ek geleer het. Vir die eerste keer in 'n lang tyd het ek gelukkig gevoel - nie net fisies nie, maar ook geestelik.

Wat u insit, is wat u uitkry as dit by kos kom.

Ek het besef dat wat u insit, regtig is wat u uitkry. My hele lewensuitkyk het verander. Welstand en tevredenheid was nie meer 'n projek om na te werk nie, maar iets wat ek elke dag bygevoeg het. Ek het daagliks gesien hoe my daaglikse kos my medisyne is

Ek is nou op 'n plek waar ek nog nooit gelukkiger of meer vervul was nie; my vriende vra my wat my geheim is en ek vertel hulle. Jy is wat jy eet. Wat u in u liggaam plaas, is waarmee u u liggaam gee om mee te werk.

Dit begin alles met wat jy eet 

Vir my begin al my geluk, regoor alle vlakke, met wat ek eet. Namate die tyd gevorder het en ek van 'n jong volwassene na 'n volwasse en funksionele lid van die samelewing gegaan het, het ek nooit opgehou om meer oor die Ayurvediese dieet te leer nie. En die dieet is net die punt van die ysberg. Ayurveda is 'n bloudruk vir 'n vol, ryk en gelukkige lewe.

Die dieet wat nie 'n dieet is nie

Ek voel dat ek moet noem dat wanneer ek die term "Ayurvedische Dieet" gebruik, dit geensins 'n geregimenteerde eetplan is soos die westerse dieet nie. Daar is geen kaloriebeperkings of beperkings behalwe die wat u kies om te volg nie. Dit is 'n lewenstyl wat 'n gebalanseerde lewenswyse skep wat maklik is om te volg as dit aangepas word.

Die drie pilare van gesondheid en voedsel as medisyne

Ayurveda leer dat voedsel saam met gebalanseerde seksualiteit en slaap een van die drie subpilare van gesondheid is. In Ayurveda word hierdie subpilare genoem; upastambhas - en nie verrassend nie, is voedsel die belangrikste daarvan. Chandogya Upanishad is 'n antieke geestelike teks wat die suiwerheid van voedsel beklemtoon, met sy duidelike vermoë om ons liggaam en verstand te genees.

In Ayurveda is die begrip suiwerheid van voedsel redelik maklik om te verstaan. Suiwer, gesonde kos is medisinale voedsel en voedende voedsel, voedsel wat te verwerk en onverteerbaar word, word giftig in ons liggaam. Hierdie gifstof word Ama genoem en is verantwoordelik vir baie fisiese en geestelike siektes

Spysvertering is net so belangrik soos eet

Daarom is voedsel net genees tot op die punt dat ons dit kan verwerk en verteer. Dit omskep dit in die voedingstowwe wat ons liggaam kan gebruik om goeie gesondheid te skep. Ons is nie net wat ons eet nie, maar belangriker nog wat ons verteer.

Gifstowwe maak 'n gelukkige lewe

Daarom is ons doel om ons liggame vry te hou van gifstowwe. Ons kan 'n perfekte spysvertering ervaar as ons 'n suiwer en gesonde dieet eet wat ook medisinaal is. As ons dink, kan intellek en ego ook gesuiwer raak, en ons begin 'n rustiger, helderder gedagtes ervaar

En net met 'n kalm, suiwer gemoed kan ons die uiteindelike doel van die wetenskap van Ayurveda bereik, 'n geestelike vryheid wat bekend staan ​​as moksha. Daar is 'n beroemde ayurvediese spreekwoord: “As dieet korrek is, is medisyne nie nodig nie; as die dieet verkeerd is, het medisyne geen nut nie. ”
Hippokrates, wat as die vader van moderne medisyne beskou is, het ook gesê: “Maak voedsel jou medisyne en medisyne jou voedsel.” Eet volgens Ayurveda se groot wysheid gee jou voedsel vir jou liggaam, verstand en gees. Ek wens u baie gesondheid en vreugde toe u uself genees met u dieet.